I och med Skåneflytten för Carro så aktualiserades frågan om ny bil. Carro har ju kört morfars lilla blå Renault Clio och på slutet även mormors gamla Volvo S40. Ingen av bilarna var ett alternativ att dra hästtransporten med samt att Carro är beroende till bil för att komma till jobbet. I Gävle var det gångavstånd till jobbet men nu är det ett par mil att åka. Jag hade även lovat att bara Carro tog BE så hon ska få köra tungt släp så skulle vi byta bort vårt Ifor Williams också. 
 
Bil införskaffades för nån månad sedan, i mitten av augusti, nere i Skåne då Carro åkte till en bilaffär och bytte in morfars lilla blå Renault Clio mot en vit Volvo V50. Några dagar senare kom Carro upp till Umeå för att göra sin BE korts uppkörning då hon klarat terin redan i juli. Även om Carro har BE körkort så får vi inte lasta så mycket i Ifor släpet då det var viktat mot en tidigare WV Vento jag ägde för tio år sedan och en ponny (Rindi) skule åka i transporten. Det funkar inte längre och att vikta om Ifor var inget alternativ så valet föll på att byta in det mot antingen ett större Ifor släp då vi varit jättenöjda med vårt Ifor eller ett Umesläp. När jag kollade runt så började Umesläp vara det självklara valet då jag scannade markanden på internet och läste om vikter och priser. 
 
Samma dag vi lastade Ingrid på transporten och åkte till Skåne så satt Carro i baksätet på bilen och mailade med en återförsäljare av hästtransporter iutanför Borlänge som hade ett intressant begagnat Umesläp till salu. Redan när Carro bodde i Gävle hade jag span på detta företags hemsida och han hade flera Umesläp till salu. Carro och återförsäljaren hade kontakt och det blev affär så Carro åkte upp till Dalarna över dagen och gjorde bytet. Efter ett flak med Red Bull och många timmar efter vägen var hon åter i Skåne med vårt fina blå/gula vrålåk. När Carro var på väg upp till Borlänge kom jag på: -"Shit vinterdäcken"!!! Stod i duschen men kastade mig ut, blötte ner golvet i min jakt på mobiltelefonen och när jag så ringde Carro 45 sekunder senare: -"Jag har koll mamma, jag har lastat vinterdäcken så dom är med". Det är ganska härligt ändå att inse att jag kan abdikera från rollen som familjens projektledare. Både Minette och Carro är så duktiga och klarar allt själv utan mig nu. 
 
Nya bilen och nya släpet. Carro & Adams lägenhet syns ovanför släpets tak till höger. 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)
 
(null)