VI har haft ganska kallt i Umeå till bara för några dagar sedan. Det var nog inte mer än tio dagar sedan jag åkte hem från stallet sen kväll och bilens temperaturmätare visade -24.5 grader utanför bilen. Nu har vi haft några milda dagar med plusgrader. Snabba ryck att gå från att ha haft ulltäcke, 250 grams innetäcke samt utetäcke 250 gram på hästen tills nu när hon har tunnare innetäcke och 50 grams utetäcke med halvhals vilket borde räcka trots att Ingrid är klippt. Kollar vädret för Gotland, inte varje dag men då och då och det verkar varit ljumma vindar där länge. Så skönt för Rindi att slippa den vinter och kyla som blev här efter att hon åkte. Så mycket snö och så kallt som vi haft det kan jag inte minnas vi haft på länge men det bådar väl gott för en varm pch torr sommar istället. Fast det får ju inte bli som sommaren 2018 när bönderna knappt fick nån skörd på grund av det torra vädret. 
 
Vi har hopptränat och dressyrtränat regelbundet på slutet och Ingrid ser ut att må bra. Carro försöker rida ut när det passar, det vill säga när det är ljust och fint väder. Tror hästen uppskattar det lika mycket som jag uppskattar att våren och takdropp är här. Jag har alltid förespråkat att rida på olika underlag men det blir ofta ridhuset när det är kallt och mörkt. 
 
Jag har haft funderationer på storstäda badrummet i flera veckor. I går gjorde jag slag i saken. Att storstäda innebär enligt mig att dra fram badkaret och skura väggarna bakom samt golvet och i och med detta rengöra avloppet. Avloppet rengör jag med jämna mellanrum men att dra fram badkaret har jag inte gjort sen vi flyttade till denna lägenhet för över två år sedan. Jag rafsar på med skurkäppen under badkaret och försöker ta väggarna så gott det går men det blir lite katt-tvätt över det hela. I går gjorde jag så slag i saken och drog fram badkaret. För att komma åt bakom badkaret var jag tvungen att kliva i badkaret och kliva ner bakom och det fick jag göra flera gånger i min jakt på skurhink, skorborste, tvättservetter, sopkorg, och annat städmaterial jag var använde. Att fara genom badkaret flera gånger och sen sitta på huk och skura gjorde mig yr. Det var ganska enkelt att dra fram badkaret så det får bli rutin hädanefter när avloppet ska rensas. Sen slängde jag alla tomma flaskor med schmapo, balsam och duschkräm som har en förmåga att samlas på badkarskanten. Slutligen skurade jag hela badkaret med min favorit Yes diskmedel (förutom detta var handfat och toalett samt resten av golvet noggrannt rengjort. Känns riktigt bra att storstädat även om jag vet att det går inte länge förrän det är dax igen. 
 
Denna helg har vi haft utsläpp av bästa Sara och det är verkligen härligt att ta lång sovmorgon och sen kiva upp och äta frukost till vinterstudion och skidtävlingar. Just längdåkning och skidskytte tycker jag är kul att kolla på. Slalom är inte min favorit. Nu är det ju extra spännande när det är VM också. 
 
I dag måste vi städa ut Rindis skrubb och box på Hippo då min uppsägning går ut i morgon 1 mars. Vi har tre månader uppsägning på Hippologum och jag sa upp boxen innan november månads utgång då det var klart med Gotalandsresan. Eller nästan alla detaljer var på plats, allt gick så smidigt med Rindis uppfödare och nu kom ju Rindi till slut iväg även om vi vart lite försenade. Nåja, idag MÅSTE vi tömma skåpet där även Ingrids saker spridit ut sig plus julpynt och en massa krafs. En ny hyresgäst kan ju faktiskt vara på väg in i morgon även om jag inte hört något om detta. Vi måste även riva ut Ingirds skåp då en bit plastmatta ska in på betonggolvet. Det är mycket trevligare att ha en plastmatta (våran ser ut som vanliga furubrädor) än att ha detta kalla betonggolv och det är mycket lättare att rengöra. Det står ju alltid nån burk hovolja eller Omega 3 på golvet och det blir ibland lite kladdigt. 
 
I onsdags när vi hopptränade var Ingrid riktigt pigg. Så pigg och på att Carro tog av sig sporrarna. Vid framhoppningen på ett räcke på nån halvmeter stod hästen nästan på stället och studsade ivrig att ge sig iväg mot hindret. Vi red dressyrträning på torsdag (jag tycker inte det är optimalt att ha träningarna två dar i rad) och Ingrid skötte sig bra även där och det går verkligen frammåt. Det ser ut som att Ingrid blir mer och mer stabil och även starkare i kroppen. Idag skulle det varit banträning där vi anmält oss på lägre höjd än Carro och Ingrid tävlar men det blir inget av då stora ridhusets tak skall skottas och det lever om så hästarna kan bli rädda. Känns dock inte som nån större förlust då tävlingssäsongen är långt borta ännu på grund av coronan, vi tränar på veckovis som vanligt och hoppas att coronaskiten snart ska ge sig. 
 
I går när Carro och Ingrid var ut på tur syntes en magnifik regnbåge över Umeå som hon fotade.Cool bild tycker jag som jag bland några fler bilder avslutar med.