Ronja har hunnit vara till veterinären sen jag bloggade sist. När jag var i Uppsala var Anton med Ronja till Distriktarna på Umåker då Ronja var lite loj ohc åt dåligt. Medskicket var att Ronjas värden avvek inte på något vis från det normala men katten är kraftigt överviktig. Dessutom var veterinären bekymrad för Ronjas mun och rekmmenderade ett återbesök så snart som möjligt. Under tiden fick Ronja smärtstillande då hon hade inflammation i tandköttet och medicinen skulle ätas till nästa besök. Jag fick tid ca två veckor senare men jag var tvungen att ta bort det smärtstillande då Ronja kräktes floder-Med lite dåligt samvete åkte jag och Ronja till veterinären för en vecka sedan.Veterinären tyckte det var bra att jag tog bort smärtstillande och det gjorde inget att jag inte hört av mig till dom angående detta. Jag lämnade Ronja på kliniken med insikten att hon gått ner 200 gram på två veckor samt att veterinären skulle ringa mig efter Ronja var sövd och undersökt. Det tog inte alls lång tid innan Amanda (veterinären) ringde och sa att munnen såg bra ut. Under all tandsten som bildats under tolv år hade katten en ganska fin mun. Jag åkte och hämtade upp Ronja på lunchen och det var en av narkosen vinglig katt som kom hem. Resten av dagen spenderades sovande bredvid mig som tack och ov kunde jobba hemma. 
 
Minette jobbar ju på Arken Zoo så hon köpte hem lite tandvårdsprodukter så nu går vi all in med kattens dagliga tandvård. Sen ska jag absolut åka till veterinären en gång per år och få hjälp med tandsten. Jag tänker att om Ronja får tandvård i framtiden och bra mat samt motion borde hon ha goda förutsättnignar att få många fler år. Att söva Ronja, ta röntgenbilder av munnen och tänderna samt avancerad tandvård kostade knappt 2 200 kr vilket jag tycker var ett helt rimligt pris. Det går ganska bra med den dagliga tandvården, lite tassar som fäktar men jag tror ändå Ronja förstår att jag aldirg skulle göra något som gör henne illa utan hon accepterar tandvården bra med tanke på att vi nyss börjat med det. Arken Zoo säljer en pasta som man trycker ut i kattens mun runt tänderna. Detta ska vara bra för att förebygtga tandsten. Pastan smarkar fisk. 
Aptus BucaCat Tandkräm är en enzymbaserad tandkräm för katter. Pastan sprutas i övre tandraden och behöver inte borstas. Tandkrämen främjar en god munhälsa, genom att bla förhindra dålig andedräkt, minska tillväxten av plack och motverka tandsten och tandköttsinflammationer.
 
Carro och Ingrid har varit och hoppat sen jag bloggade sist. 12-13 maj var dom i Falun och jag har några ovisade bilder från Enköping. Blandade resultat men hästen hoppar för det mesta bra. Carro har lite bekymmer att hoppa ute då inte ridit ute och hoppat sen i fjol. I Gävle har dom lagt om underlaget på utebanan och det var inte besiktat och ridklart förrän i går. Men det är bara att träna på. 
 
Jag har också varit lite ute på 4H gården hos Rindi. Jennifer red henne i söndags och det gick bara bra. Rindi minns vad hon skulle göra. Lite stel kanske efter att inte ridits just något sedan hösten 2020. Rindi måt nog bra att "få vara med" där det händer saker, hon mår nog bra att aktiveras. 
 Falun 230513
 
Enköping 230416
 
 
 
Rindi (lånat den där Rindi betar av Elsa)
 
 
 
Jag och Ronja fredagsmys 
Ovan: Ronja sover efter narkosen 
 
Nedan: Minette och Rindi i Vännäs för ca tio år sedan