Dålig bloggning på slutet - jag vet. Igår kände jag mig lite loj hela dagen och frammåt eftermiddagen kom huvudvärken smygande. Jag och Carro var i stallet mitt på dagen då vi hade lunchfodring. Minette är i Vindeln så Carro skötte Rindis träning och igår övades det på forsatt ryggningar men även förvänd galopp. Carro galopperade efter spåret och på långsidan galopperade hon innåt ca 5 meter för att sedan galoppera ut på spåret igen i en mjuk båge. Det gick jättebra, Rindi gjorde det hon skulle. Jag minns faktiskt en träning för jättelänge sedan då Rindi gick förvänd i serpentinbågar men hon var inte redo för det då men hon kunde. Nu börjar vi lite försiktigt och tar det lite piano. I fredags red Minette ett pass innan hon åkte till Vindeln, det gick bra. Jag hörde några glada skratt från Minette och det är positivt. Tydligen lyssnar Rindi väldigt bra på rösten om det nu var det Minette skrattade åt.
 
I går efter stallet åkte jag och Carro till Ikea. Jag tänkte vi skulle äta middag på Ikea (jag gillar deras köttbullar och potatis). Det var ganska mycket folk och jag är inte så förtjust att befinna mig på sådana platser då jag tycker det är jättejobbigt med trängsel. Det var alldeles tjockt med folk och UNGAR på Ikeas avdelning med barnmöbler. Några skrek hysteriskt och andra ungar hoppade omkring och for. Jag och Carro hastade igenom avdelningen och ganska tidigt beslöt vi oss för att gå tillbaka mot restaurangen. Jag hittar inte på Ikea och jag får definitvit ingen orienteringsförmåga när det är folk överallt. Paniken som kommer när vi åter hamnar på barnavdelningen...... Efter mycket kryssande hit och dit kom vi till restaurangen och det var så mycket folk där att jag och Carro bestämde oss för att hämta pizza på Roberto istället. Vi lyxade till det lite. Roberto på södra brofästet måste ha stans godaste pizza och vi brukar handla där nån gång i kvartalet. Jag äter inte så mycket pizza längre men just igår när det varit lönehelg och Ikea var fullt så kändes det helt okej. Vi var ute lite innan middagstid vilket gjorde att väntetiden hos Roberto endast var en halvtimme och då hann vi åka och tanka upp bilen och handla lite på Ica. Känslan att ha fixat bensinläckaget på bilen (ja det rann bensin) och sedan tankat upp den med full tank - det känns gott! I går betalade jag 11,52 per liter på Statoil vilket måste vara rekord i lågt pris på sistone. 
 
I går kväll efter pizzan smög sig huvudvärken på och efter en lång varm dusch var jag tvungen gå och lägga mig. Inlindand i handduken somnade jag för att vakna mitt i natten. Jag sov över Mellon och myskvällen jag planerat med Carro men det gjorde nog mindre då kompis Elvira kommit hit. Jag har ett svagt minne att Carro undrade om Elvira fick sova över vilket hon fick om Carro lovade bädda. Jag var helt död och somnade om med lite dåligt samvete då jag hade räknat med att betala månadens räkningar och sortera in lite papper i pärmar. Nåja,l det gick inte att hålla sig uppe när jag mådde så dåligt. Vaknade som sagt där vid 01-02 och var ju såklart tvungen kolla lite messenger meddelanden som ramlat in under kvällen och natten. Det var nog tur jag vaknade där mitt i natten så jag kunde ställa klockan eftersom jag hade utsläpp av hästar i morse. Tyvärr var inte huvudvärken helt väck i morse men jag var i stallet strax innan åtta och preparerad med en kopp kaffe och lite mys med hästarna i kombination med en frisk morgon med hög klar luft så kände jag mig snart återställd och starkare. Mocka gick som en dans och jag kunde åka hem strax före tio. Fattar inte vart huvudvärken kommer ifrån, det var precis samma som jag hade förra helgen eller var det då förra?  
 
I fredags flexade jag ut vid halv tre från jobbet och gick på stan med Minette. Det var jättemysigt att gå och kolla på kläder och heminredning tillsammans. Jag köpte två blusar jag tänkte ha på jobbet. En från butiken där Minette ska börja jobba (eller hon ska va på Avion) och Minettes blivande chef var där så jag fick hälsa på henne. Hittade en jättefin blus på H&M som jag var tvungen att köpa bara för de vackra mönstret. Jag brukar normalt inte gilla mönstrat närmast ansiktet men detta blev ett undantag då jag vart helst sålt på både färger och mönster. Lite osäker på storlkeken men tydligen har jag gått ner så pass att jag kommer i den. Jag lägger in en bild nedan, jag älskar färgerna! 
 
Lite bilder från ígår. Jo då åkte vi ju faktiskt dit....
 
 
Vi har ju fortfarande Pajjen hos oss och det går fantastiskt bra. Pajjen och Ronja kommer så bra överens nu, det är helt slut med fräsande och väsande vilket dom gjorde första halva dygnet. Sen har det varit riktigt lungt. Om Ronja försvinner jamar Pajjen efter henne. Dom sitter tätt ihop och äter och idag hade dom lekt lite tillsammans med en leksaksråtta. I går när jag var dålig så låg Pajjen och sov med mig. En riktig myskatt. 
 
 
Ikväll kommer Minette hem och det är inplanerat ett dressyrpass! Tyvärr är Hippologum satt i fortsatt isolering då tävlingsstallet är utflyttad i kallstallet på grund av feber. Vi kan alltså inte åka till Vännäs som tänkt nästa helg. Som det ser ut nu blir första starten hemma på Hippologum i april. 
Jag avslutar med att säga grattis till mig själv. Jag har namnsdag idag då jag heter Maria som andra namn. Eller jag heter Maria Ulrika så egentligen är det mitt förstanamn då mitt tilltalsnamn är andranamnet. Min mormor var alltid noga med att uppmärksamma även namnsdagar och idag uppmärksammar jag mig själv! :)