En riktig värmebölja härskar över Umeå just nu eller rättare sagt över hela Sverige vad det verkar. Jag minns inte när det var så här galet varmt och fint väder en sommar. Jo kanske sommaren 1994 när det var fotbolls VM i USA. Det var också en galen sommar. Vissa dagar har termometern visat över trettio grader vilket innebär att jag faktiskt har helbadat i havet (eller Västerfjärden men det är ju typ havet). Det är ganska praktiskt att åka till stallet i Ström,, kolla till Rindi och sen åka ner till marinan och bada. Jag doppar mig och ligger i vattnet och plaskar lite innan jag går upp på bryggan och soltorkar. Vissa dagar har jag legat där nere på bryggan rätt länge medans andra dagar har jag inte ro att sola. Jag brukar normalt inte pressa vilket jag inte tycker att jag gör då det inte är många timmar under dygnet jag exponerar mig så för solen. I går onsdag tog jag in Rndi mitt på dagen då det var som varmast men idag fick hon vara ute i hagen. Det fläktade lite och Rndi har skugga i hagen om det blir för varmt. Jag lämnade henne med en hink Mash idag. Jag blev hastigt inbjuden till en festlig kväll i Ström idag så jag hoppade över badet vid marinan och åkte istället hem och tog en kall dusch. Mina fötter ser verkligen förskräckliga ut så jag tog med det jag vet löser fett och smuts på bästa sätt - nämligen en flaska med diskmedlet Yes. En gammal uttjänt tandborste fick agera fotborste. i duschen skrubbade jag utav bara den och jag blev betydligt renare. Allt avslutades framför TV:n med ett fotbad med aningens Yes i vattnet. Innan jag åkte tillbaka till Ström var jag tvungen köra en tvättmaskin då jag hittat "skatter" i bilen i form av blöta klder och handdukar glömda av Carro. Ni kan ju bara gissa hur det luktade i tvättstugan. Jag är absolut inte bättre då jag glömt en kastrull på diskbänken. Kastrullen hade använts för att koka mjölkstuvade makaroner för några dagar sedan. Kastrullen hade jag fyllt med vatten och sen glömt av den i köket. Idag var det inte särskilt svårt att orientera sig med hjälp av den odör pannan medförde. Det tog flera timmar innan jag kom iväg. Jag trodde att festen för länge sen börjat och var slut men det var den inte. Jag hann till och med åka in till Umeå igen för att hämta Carro som efter bion (Mamma Mia) bestämt sig för att hon ville rida. Självklart hämtade jag henne då det är önskvärt att Rindi får röra på sig och hålla igång. Just nu är det en lite lugnare period för ponnyn och nästa tävling är inte inplanerad förrän augusti. När jag kom tillbaka med Carro var maten klar och det smakade fullständigt underbart. Dessutom var jag ganska hungrig och vad smakar bättre en en perfekt grillad köttbit då? 
 
Vad gäller Rindi så tränar Carro på. Carro säger själv att hon tycker galoppen håller på bli bättre och med det menar vi att ponnyn ibland blir lite fyrtaktig men tretakten skymtar fram mer frekvent på slutet. Vi har även hunnit med en hoppträning då vi drog in Rindi till Hippo i lördags och meningen är att Carro och Rindi ska hoppträna nu på lördag igen. 
 
Åter till dom där dagarna vid havet. Då jag tröttnat på mobiltelefonen och spela "Candy-Crusch" har jag köpt en bok! Jag var på Lidl för några dagar sedan och då hade butiken en hög med böcker och mina ögon föll på en liten tunn bok "Erotisk klassiker" till det humana priset 19:90. Perfekt att ha vid havet tänkte jag. Eftersom boken är relativt tunn så läste jag typ halva boken i ett svep där på bryggan en varm dag. En episod i boken fick mig att bli iskall och halvchockad för att sedan småle då det rakt av kunde varit ett av mina ex som skrivit det kapitlet! Det var så mitt i prick att det var kusligt. Nåja, boken har väl några år på nacken liksom mina relationer så relationerna är preskriberade för länge sedan, Innan sommaren är slut kommer jag fortsätta botanisera i Lidls utmärkta bibliotek. Fler dagar där vid havet väntar! För ett par år sedan köpte jag solglasögon, progressiva med min styrka och jag måste säga att det är ett köp jag aldrig ångrar. Superbra såna här dagar vid havet när jag ska läsa böcker. Älskar även mina solglasögon när det är trettio grader varmt ute, fullt solsken och jag kör bil. Helt oersättliga. 
 
Sen sist har jag och Carro hunnit vara hos våra släktingar i Sörmjöle. Den klarblå poolen fick påhälsning av sälen Backman fler än en gång det dygnet vill jag lova. Så oerhört skönt med en pool varma dagar. Vi hade jättetrevligt och vi bjöds på god pastasallad och drinkar. Ungarna badade både i havet och poolen men jag höll mig bara till poolen. 
 
En annan sak jag hunnit med är att vara på "Guldfisksläpp" i Ström. Måste vara underbatt att vara en guldfisk som får en fin pool efter en lång vinter inomhus i liten balja. Guldfiskarna (som är två till antalet) simmade runt tillsammans och det såg ut som om dom var kompisar och följdes år. Jag trodde fiskar hade sådär liten hjärna men så kan det ju inte vara. Dom här guldfiskarna ser ut som sociala varelser.