Sen förra blogginlägget har vi gjort ett sadelbyte på Ingrid. Carro hade bokat in Andrea och jag visste inte om det var sadelkoll eller sadelutrprovning. Det visade sig vara koll av vår befintliga sadel men med önskemål att byta storlek. Vår gamla sadel har passat Ingrid väl men den var 18 tum och lill-Carro behöver en mindre storlek. Andrea började med att känna på Ingrid och jag började slappna av när Andrea sa att hon var fin och avspänd i sina ryggmuskler. Carro red fram i vår gamla sadel och sen fic Ingrid på sig en nästan likadan fast 17 tum. Till och med jag såg att Ingrid och Carro gillade den sadeln. Vi provade tre till men det var första sadeln i provningen som var bäst. Sagt och gjort blev det byte och vi gick från en bokstav till en Classic. Tydligen är det likadan bom på båda sadlarna och eftersom Ingrid var fin och avspänd i sina muskler måste ju den gamla passat som handen i handsken för hästen och då borde den nya också göra det. Vi har haft Andrea som vår sadelcoach ända sen tidig Rindi-tid. Det började med att Minette och Rindi vann en hopptävling där Andrea sponsrat med en sadelutprovning och på den vägen är det. Det var lite roligt den gången då vi hade planer på att byta sadel och så gick Minette och Rindi och hoppade hem ett sånt pris. Tidigare hade vi en Prestige X Paris och nu blev det en Prestige Paris Classic. Splitterny sadel och inte särskilt dyrt blev det heller eftersom vår gamla var relativt ny och i gott skick. Carro och MInette nöjd, hästen nöjd och mamman nöjd. Fakturan är betald och livet går vidare. 
 
Nedan: Nöjd Ingrid i sin nya sadel. Kanske ännu mer nöjd Carro? 
 
Ikväll är Ingrid skodd av bästa Bettan. Jag tror det börjar vara upp mot tio år som Bettan skott våra hästar och jag har varit lika nöjd och glad varje gång, ett fantastiskt hantverk! 
 
Ikväll fick jag ett sms från Carro. Carros chef hade visst sagt till Carro att en kunds dotter hört av sig till firman och önskat Carro varje dag för hennes mamma tycker så mycket om Carro. Så väldigt roligt att höra och så kul för Carro att känna sig omtyckt och önskad och Carro var också så glad.
Nu jobbar ju inte Carro varje dag men hon får nog åka till just denna gulliga kund varje dag hon jobbar händanefter! Det verkar som att Carro hamnat på precis rätt plats och jobb. Till skillnad från mig är Carro verkligen supersocial och kan prata med alla tror jag bestämt. En nog så bra egenskap som att kunna derivata, co-sinus och periodiska systemet. 
 
Efter skoningen ikväll var jag och hämtade MInette på hennes jobb. Vi åkte tillbaka till stallet och fixade det sista hos Ingrid så vi kunde natta henne och åka hem sedan. Det är minsann inte bara mig som Ingrid känner igen utan även Minette. Ingrid hade gnäggat till Minette ikväll, vår fina, kloka häst känner igen alla sina familjemedlemmar!