Denna helg går till historien som en av de trevligaste på länge. På lördagmorgon ringde klockan 05:00 då vi skulle till Vindeln och dressyrtävla. Samma helg var det körtävling på Surf så vi ville komma iväg innan Surf tävlingen började. Eftersom vi hade uppstallning i Vindeln tänkte vi att vi åker i god tid och knoppar Rindi på plats. 
 
Caroline ville till varje pris ha med katten Ronja denna helg. Hon litar inte på mormor Margareta. Förra gången Ronja var hos Margareta kunde vi inte hämta katten som tänkt då det inte gick att hitta henne där vilket innebar att vi helt enkelt fick hämta Ronja nästa dag när hon behagat komma fram och mamma fångat henne. Vi skulle sova över i Vindeln hos Anton och hans föräldrar och bara det var oerhört snällt att vi fick det. Att vi dessutom skulle få ta med Ronja till Widmarks var väldgit generöst av dom. Till Carros stora glädje packades även katten in i bilen och sen var The Taikon family on road. Jag kallar oss så därför att precis HELA bilen var packad till bristningsgränsen med väskor, grejjer och hästprylar. Då kan vi även ta i beräkningen att bästa Jennifer tog allt hö, vattenhink, mathink och ryktväskan. Vi hade aldrig fått med oss allt annars. 
 
Vi åkte direkt till Vindelns ridklubb och checkade in. Ingen jäkt och stress denna morgon utan Rindi knoppades i lugn och ro och sen fixade jag Mnettes frisyr. Denna lördag skulle tredje omgången i Agria Pony Throphy avgöras samt lagdressyren i division 2. Nu blev det ju så att Mnette och Rindi fick hoppa in i laget på grund av bortfall av ponnyer. 
 
Agria Pony Trophy LC
Rindi såg fin ut på framridningen. Jag har inte så mycket mer att säga än att Minette och Rindi red ihop ytterligare en 65 %:are i denna klass. Nu har Rindi gjort tre LC i vår med dom procenten vilket känns jättekul och med vetskap att det går att vässa poängen mycket mer genom fortsatt träning. Detta är bara början, det finns utvecklingspotential :) 
 
 
 
 
 Nu vart det efter strykningar två ekipage kvar i grupp två och de ekipagen slogs inte samman ved grupp ett men Minette och Rindi borde väl ändå få 12 poäng i Agria kvalet? Å andra sidan vet jag inte om hon behvöer det, jag tror hon är kvalad i alla fall till finalen som går i Östersund i juli. 
 
Minette var nöjd med prestationen och hur Rindi kändes viket är huvudsaken. Visst kan man se på bilderna att Minette är ganksa nöjd :)
 
 Alla foton ovan: Jennie Hjalmarsson <3
 
 Divison 2 LB
Minette tyckte att Rindi kändes fortsatt fin på framridningen inför nästa klass som var första omgången i divison 2. Finns inte så mycket att säga annat än att Rindi såg fin ut. För ritten betalades 59.6 % endast två ynka poäng som bara är ett par tiondelar sämre än Tova och Thorano som vann klassen .Det gjorde inget att vara hack i häl på vår klubbkamrat utan det är bara att lyfta på hatten för Tova. Tova och Thorano är också med i division 2 laget och efter Minette och Tovas styrningar i LB var det bara att vänta på Fridas entré på banan i LA:n. Frida gjorde en superritt och i och med detta slogs spiken i kistan och Surf:s lag vann första omgången! Hur roligt som helst och inget jag kunde drömma om. Frida och Ally Mc Coist vann LA.n. Grattis till dom också. Tyvärr fungerade inte uppdateringen för lagklassen men vi hann slänga på Rindi utrustningen för prisutdelning och erhållandet av den maffiga fina Västerbottens distriktet prisrosetten. 
 
Nedan Minette och Rindi, Tova Adolfsson / Thorano och Frida Lundin med Ally Mc Coist
 
 
 Nedan: Grattis Tova till segern i LB!
 
 Vi åkte till Widmarks efter denna spännande eftermiddag, dit Carro och Ronja kommit lite tidigare på dagen. Ronja hade redan gjort sig ordentligt hemmastadd och jag tror nog hon gillade att springa i trapporna upp och ner vilket hon gör när hon smiter ut i trapphuset här hemma. På kvällen bjöds vi på grillmiddag på verandan i strålande fint väder. Det var så skönt att sitta ute på trappen till verandan och insupa solens värme, inte vara stresad utan bara vara. Maten smakade underbart gott och den hemgjorda ostsåsen är något jag själv måste göra någon gång. Jag hann innan middagen ut på samhället då det var marknad i Vindeln. Jag köpte en morsdagspresent till mamma, ett jättefint halsband.
 
 
 Nedan: Någon håller på att göra sig riktigt hemmastadd!
 
 Efter middagen åkte jag och Minette till stallet och tog ut Rindi på en promenad och Minette tog ut Rindis knoppar då dessa skulle göras om på söndag morgon. 
 
Det vart att kojja ganska tidigt då alla var jättetrötta efter en dag med mycket glädje och spänning. Klockan ställdes på kvart i sju för söndag. På söndagmorgon var det morsdags fika vid köksbordet kan jag väl kalla det. Agneta och jag fick morsdagspresenter och i mitt paket låg finaste kitet från Body Shop med den underbara doften mango! Jag blev jätteglad! :)
 
 
 Divison 3 LC
Söndagen bjöd på regn, rusk och en hel del blåst. Minette tyckte att Rindi kändes fin på framridningen till LC:n men lite matt. Rindi såg fin och lugn ut och programmet såg ganska bra ut. Procent på 61.6 vilket var 1,5 poäng eller återigen bara tiondelar från placerig. Det gjorde absolut ingenting för Minette är jättenöjd med Rindis prestationer denna helg. Minette tyckte att det räckte med en klass idag så jag gick till sekretariatet och strök LB:n vilket jag tycker var klokt. Ponnyn har presterat och varit lugn och fin inte bara på banan utan även i boxen. Det lyser harmoni om Rindi nu. Jätteroligt. 
 
Som ses på bilden nedan, molningt i Vindeln i dag. 
 
Då det var kallt ute och vi lånade ut boxen till den något mer svårlastade klubbkompisen Final och Rindi skulle stå i transporten och vi ändå inte skulle tävla något mer valde vi att åka. Med tanke på hur de andra lagen presterat så hade vi inte denna dag någon chans på placering med laget. Kändes lite taskigt att åka men vi skulle till mamma och äta middag och fira morsdag även där och alla var vi lagomt trötta så därav valet att lämna tidigare än planerat. 
 
När vi kom till Surf somnade Ronja i vårt stallskåp. Det har varit väldigt mycket nya intryck för den lilla katten så på Surf var det helt enkelt nödvändigt med en tupplur. Samma sak när vi kom till mamma i Degernäs. Ronja var helt slut och somnade förnöjsamt i soffan när vi åt efterrätt. 
 
 Andra tog en tupplur efter 363:an........
 
 Blandade bilder från helgen: