Nu går vi snabbt mot sommaren här i Umeå, de senaste dagarna har vi haft riktigt varmt och skönt. Björkarna som är symbolen för Umeå har slagit ut och gräset börjat växa. Det finns hopp om sommar efter en relativ kall vår och nu är det nedräkning till att åka på bete också. Hästarna ska ridas men gå i sin flock och sova ute. Få se med Rindi som både fick ont i hoven i fjol och var jättetrött. Det är ju en vaken och uppmärksam ponny så jag gissar att hon hade mycket att hålla koll på i flocken och ovan att gå i flock. Hoppas på en piggare ponny denna sommar annars kanske hon får bo inne någon natt då och då för att vila. 
 
I natt har Carro och Ebba sovit på balkongen. Jag gick och la mig ganska tidigt och tjejjerna hade sagt att dom skulle sova på balkongen och hörde jag inte att dom faktiskt bar ut madrasser och sängkläder mitt i natten när dom kommit hem från kompisarna. I morse försov jag mig en smula men Carro erbjöd sig att fräsa iväg med moppen och ta ut hästarna. Klockan var runt halv sju när hon åkte så dom kom ut rätt tidigt ändå. Personalen kommer och börjar fodra dom hästar som är inne vid 07 men vi tar jämt ut innan så dom inte blir stressade av att höra andra hästar gå ut och att hövagnen är på gång. Nu är inte våra hästar så stressade vad man ser men jag har läst att många hästar har nästan magsår utan att visa eller att ägarna vet det. Jag tänker att det är bästa att eliminera alla såna moment och att få gå ut tidigt på morgonen när stallet just öppnat är en bra vana. Frukosten ligger då i hagen så dom får börja äta på en gång efter en nog så lång natt. 
 
I går kvällsfodrade jag och Minette hela Hippologum och jag är grymt imponerad av Minette som var klar med medlemsstallet nästan lika fort som jag var klar med ridskolan trots att ridskolan ska gå fortare att fodra. Vi hjälptes åt på medlemssidan med de sista hästarna som skulle ha hö och lastade om vagnen så den var laddad med ett halvt ton hösilage och fem balar hö till morgonen. 
 
I fredags hopptränade vi lite light då det var banträning i går lördag. Underlaget är nytt för hästarna som just börjat gå på utebanorna igen. Vi rider där och vänjer in på sanden som igår på framridningsbanan där framhoppningshindren stod var väldigt lös. Stora hoppbanan var enligt uppgift bättre. Hoppträningen i fredags var på inga högre höjder och i går lördag hoppade dom banan på en meter. Carro valde att inte hoppa fram så många språng på den djupa sandiga framhoppningsbanan utan nöjde sig efter ett fåtal språng. På en metersbanan som faktiskt låg på en meter till 1.05 som nån sa så hoppade Ingrid bra utan nedslag. 
Alltså dom frambenen! 
 
Ingrid har fått ett nytt täcke! 
 Börjat beta in