I fredags åkte jag, Minette, Carro och Anton söderut. Uppdraget var att köra ner Ingrid till Skåne där Carro och Adam numera bor. Sommarbete är slut så det passade bra att göra resan nu och betydligt behagligare än att göra som när Carro flyttade till Gävle, då åkte Ingrid ner i en snösmocka. 
 
Vi fick övernatta hos Ingrids tidigare ägare som bor vid Malmköping vilket var helt perfekt. Det var lite meckigt att hitta dit men jag blev verkligen inte besviken, en magiskt fin plats och lite roligt att Ingrid fick träffa sina gamla vänner. Som Ingrids förra ägare sa, Ingrid har ju bott längre med dessa hästar än med oss. Undra om dom kände igen varandra där dom stod på varsin sida stängslet och nosade på varandra och pep lite. Efter en trevlig middag somnade jag ovaggad då jag var så trött efter kört så långt. Nästa morgon kollade Ingrids förra ägare som är veterinär igenom Ingrid då hon visat stelhet kvällen innan vi åkte och även denna morgon. Ingen större fara bedömdes det som. Mest troligt hade nallebjörnen Ingrid som förlorat flera kilo päls med hjälp av en klippmaskin nån dag tidigare frysit och spänt sig. Carro hoppade upp och red en sväng och Ingrid såg bara fin ut. Vi lastade och Ingrid gick direkt in i transporten vilket jag var lite orolig att hon inte skulle göra då hon åkt så långt dagen innan. Jag hade inte behövt oroa mig. Ingrid är en stjärna helt enkelt. Jag tror vi kom iväg vid tio tiden på morgonen och vi anlände Skåne vid halv fem om jag minns rätt. Ingrid var lite stel när hon klev av transporten men det rättade till sig efter någon dag så mest troligt var det klippningen och regnet som kom efter det samt att stått på transporten i 120 mil som tog ut sin rätt. 
 
En gigantisk box med halm väntade på Ingrid och hon sov nog gott efter den långa resan. Ingrid är uppstallad vid Jonstorpsgården i Jonstorp och jag är evigt tacksam mot våra vänner här i Umeå som ordnande kontakten! Ingrid är uppstallad med all inclusive och det känns väldigt tryggt att lämna henne på gården. På gården finns ett ridhus med fibersand och hoppmaterial. Vidare hittade vi en gigantiskt hage att rida i och det finns nog en massa vägar också. Carro får väl utforska omgivningarna allteftersom. 
 
Det var bara inte på Jonstorpsgården vi spenderade tid. Vi var även och handlade till Carro och Adam. Bland annat köptes det in gardinskenor, rullgardiner, en lampa och skåp. Det blev ganska ombonat och mysigt när gardinerna i vardagsrummet kom på plats, att gardiner kan göra sån skillnad.
 
Jag, Minette och Anton planerade att vända norrut på måndagen. Carro skulle jobba i Ängelholm men innan vi åkte så hann vi äta en hotellfrukost och ta adjö av Carro för denna gång. Lite tårar fälldes både där i Ängelholm och på Jonstorpsgården dit vi åkte för att säga hej då för denna gång till Ingrid. Jag bedömde att all stelhel var borta när vi for och rapporterna från Skåne under veckan är goda nyheter. Vi stannade i Söderhamn och övernattade och fortsatte upp mot Umeå på tisdagen. Duktigt trött var bara förnamnet när jag kom hem. Jobbardag idag onsdag, jag skule nog behöva en semesterdag eller två för att vila upp mig efter dessa intensiva dygn. 
 
 Mellanlandning utanför Malmköping
 Ovan: vy från Carro och Adams lägenhet och uteplatsen på framsidan. 
 
Nedan syns Ingrid i sin hage. Gigantiska hagar med gräs som inte blir leriga. Hur bra är inte det?