I helgen är det VM rally i Umeå. Jag tyckte väl sådär om det här i tidigare skede. Disc golf banan är ett minne blott då det skulle byggas en arena på platsen. Sen har vi samerna vars renar betar inom området för rallysträckorna. Det är bara att flytta på både disc golfen (som folk arbetat med i många många år) och i ett sent skede vad jag förstår, kom dialogen igång med samerna. Jag hoppas både disc golf klubben och samerna fick bra kompensation för att flytta på sig. Det är som med byggandet i staden. Allt får flytta på sig för nu ska vi bygga bostäder. Nu är det rally - bara flytta på sig. Å andra sidan är jag glad om hotell- och restaurang näringen kunnat få sig ett uppsving här i Umeå efter coronan. Dessa näringsidkare ordnar ju jobb åt Umeåbor och betalar skatt i Umeå. 
Nu när rallyt ändå är igång är det väldigt roligt att se så många besökare bege sig ut i skogarna runt Umeå och det verkar varit väldigt mycket folk på arenan vid Umestan. Det är nog ganska unikt att ett rally kan köras så "centralt" i en storstad som det Umeå kunnat erbjuda. Hoppas inte det ska byggas bostäder på platsen inom några år. Det kan ju faktiskt vara en fördel med ett sånt här "orört" område centralt i Umeå, det ser vi ju nu. Just nu är det pm rallyt på TV och det verkar väl vara ett ändå bra anordnat arrangemang. Måste ju också säga att vädret verikligen varit på rallyts sida. Vi har haft ett strålande fint väder över Umeå i helgen. 
 
Vi fortsätter träna på i stallet istället. Om ganska precis har Umeå Ryttarförening en stor tävling med bland annat Elitallsvenskan norra gruppen. Tävlingen är under tre dagar och det kommer många bra ekipage till Umeå. Carro och Ingrid är anmälda alla tre dagarna. Förra gången det var tredagars i Umeå valde vi att hoppa två dagar. I Sundsvall hoppade vi tre dagar och väljer att göra så nu också. I skrivande stund känns Ingrid i bra form så vi fortsätter träna på och hoppas att hon och Carro håller sig friska. I går red Carro och Ingrid ut med Beata och Jäger, passet avslutades i paddocken och jag passade på att fota lite. I onsdags fick Carro och Ingrid känna på lite högre höjder vid en bra hoppträning. Dom började hoppa lite lägre och volta och svänga och sen gå över på att hoppa på böjt spår på en kortsida. Avslutningsövningen bestod av ett räcke och en oxer. Som högst hoppade Carro och Ingrid "åtta hål över skruven". Jag tror det är 1,40. Filmer finns HÄR
 
I övrigt räknar jag ned mot sommarbete. Nu är det bara fyra månader kvar till årets trevligaste säsong. Strax efter betessläpp är tanken att åka till Gotland och hälsa på Marianne, Rindi och Rindis föl. Om jag räknat rätt är Rindi nu åtta månader dräktig och jag tror fölet kommer i slutet av maj.