Till helgen drar tävlingssäsongen igång igen och det är lite blandade känslor. Ska såklart bli jättekul men jag är mest nervös när Carro och Ingrid hoppar. Så var det även på Minettes tid så det är inget nytt. Jag brukar säga att jag vill på tävling och när jag är där vill jag bara åka hem igen. I helgen är det hemmatävlingar på Hippologum där ponny rider lördag och storhäst på söndag. Kanske kan Minette följa med och Carro har även vidtalat Lina som en livlina att hjälpa henne på söndag med bangång och frarmhoppning. Mycket bra, jag ska helst hålla mig borta för jag gör bara Carro på dåligt humör med mitt tjat, dessutom tycker Carro att jag inte kan det här med hästar och hoppning. Ni hör - ingen bra kombo så det är tur att det finns kompisar och syster som ställer upp. Mest troligt blir det även start i Härnösand 13 februari och då tänker jag över huvud taget inte följa med eftersom Carro och Ingrid åker med Lina i så fall. Jag kan sköta mocking och stalltjänst på hemmaplan istället och lagom till start bädda ner mig under duntäcket tillsammans med Equipe. 
 
Förra veckan rullade Ingrid fast i boxen och när hon skulle ta i och komma loss så gjorde hon sig illa ovanför ett framknä. Det blev en rispa i pälsen och huden som dock var så liten att vi gjorde inget med den. Inga lindor och kladd och grejjande. Jag misstänker andra hovens sko eller en söm som rispat Ingrid och hon fick även ett "blåmärke" där så det var lite svullet och varmt några dagar. Lite tur i oturen att det blev en rispa för då kunde jag se att det var ett trauma utifrån och ingen svullnad inifrån. Räknade med att det skulle vara varmt några dagar och så var det, tack och lov ingen hälta utan Carro har hållit i gång Ingrid nästan som vanligt med undantag att vi skippade hopp- och dressyrträning förra veckan. Redan efter bara ett par dagar var svullnaden borta tack och lov. Rispan hade fått en sårskorpa så den får väl sitta till den ramlar av helt enkelt. Hoppas att Ingird fick en liten tankeställare och inte tumlar runt som värsta delfin i spånpelletsen utan tar det lite lugnare i fortsättningen. Jag var inte inne i stallet när det hände utan två stallkompisar hade sett och hört så dom hade öppnat boxdörren och hittat Ingrid fastrullad men ätande hösilage..... Inte mycket som gör denna häst orolig. När dom öppnade boxdörren fick Ingrid mer utrymme och kunde sprätta upp till stående posititon. 
 
Denna vecka var det återigen dags för hoppträning i onsdags och Carro var mycket nöjd efter träningen. Carro påminnde mig häromdagen att dom hoppat fem klasser och en banträning på 1,10 och Ingrid har bara rivit en enda bom. Resten är tidsfel och att Carro glömde banan men hästen har hoppat amazing. Jag hoppas att Ingrid håller upp tassarna ordentligt och att Carro håller sig i skinnet på söndag. 
 
Jag har hunnit vaccinera mig med tredje sprutan mot covid. Det var verkligen ett löpande band på min Hälsocentral, det var inte många minuter jag var på mottagningen. Synnerligen effektivt och trevlig upplevelse. Jag kände inte sticket ens en gång. En annan mindre effektiv och trevlig upplevelse var när jag skulle lämna in deklarationer på Skatteverket. Jag är kassör i Umeå Ryttarförenings tävlingssektion. I jobbet ingår att i januari varje år sammanställa föregående års utbetalda arvoden till domare och banbyggare vi haft vid tävlingar och banträningar. De arvoden som betalats ut skall lämas in kontrolluppgifter på till Skatteverket. Jag fyller i blanketter för var och en och sen ska det lämnas in till Skattev"erket under januari månad. När jag ändå skulle ner till Hälsocentralen tog jag med kuvertet till Skatteverket eftersom det ligger på vägen till Hälsocentralen och det tar typ ett par minuter att gå dit från mitt hem eller från jobbet. När jag kommer fram till Skatteverket tror man att det är en igenbommad butik i nåt oroligt krigsområde man kommer till trots att det finns en tydlig skylt som förkunnar öppettiderna (bilder längst ned i inlägget). Såklart var dörren in till lokalen låst. Jag såg dock att det var människor därinne och nån arbetare såg också mig men inget hände. Jag ryckte lite i den låsta dörren, svor en hel harang och väntade kvar. Tro inte heller att Skatteverket i alla fall i Umeå har någon brevlåda för det finns inte. Så fruktansvärt djävulskt dålig service! Nåja, jag tänkte att snart kommer det väl ut någon kund och mycket riktigt. Två personer var på väg ut och en liten näbbgädda till anställd började bjäbba med mig. Hon tog emot kuvertet, sa att dom har ingen brevlåda. Nä! Exakt vad jag själv upptäckt. Sen pekar näbbgäddan på mitt kuvert uppe i högra hörnet och sa att jag kunde satt på ett frimärke! Men va fan! Jag skulle ju förbi deras kontor. Hur svårt kan det vara att få lämna in blanketterna. Jag sa till henne att "ni är så fruktansvärt krångliga att ha att göra med". -"En idrottsförening som vill göra rätt och lämna in kontrolluppgifter på utbetalda arvoden" -"Vill ni ha uppgifterna"? Näbbgäddan behåll kuvertet. Såklart fattar jag att det inte är så lätt med corona men det kunde stått något anslag "vi hämtar dig snart, vi jobbar på så fort vi kan". Vill man inte ha in folk i lokalen i coronatider vore väl en brevlåda en bra investering?
Här vill jag som kassör göra korrekt men ska det vara så krångligt att få lämna in till Skatteverket? Nästa år får jag ställa mig i kön på Ica Kvantums förbutik, köpa frimärken, spara kvittot, föra över pengar till mig själv från ryttarföreningen för utlägg porto, göra en bokföringsorder, fota kvittot, maila bokföringsorder och kvitto till revisonbyrån. Orkar man? Går säkert att göra via webben med bank-id. Kan jag använda mitt eget bank-id för föreningens räkning? Ska jag ringa Skatteverket och fråga? Du har nummer 393 i kön.  Skatteverket - för dig som söker krångel
 
Har inte så mycket bilder men som vanligt några på Ingrid. Har även lånat uterittsbilden från Carro. Det såg så roligt ut att jag funderar på att börja rida igen.....
 
Inte en hov i backen
 
1,20 inga problem säger Ingrid
 
Maxat högt in i kombinationen. Maxat brett också. Maxat långt också.
Efter Ingrid korrigerades kombinationen. Vet inte riktigt vad som inte stämde. 
 
Röra på sig med blåmärke
 
Mer krångel - Skatteverket 
 
Inte måga rätt på dom öppettiderna. Om du väntar tillräckligt länge öppnar det.