Så är vi nästan i halvtid i november. Tiden springer på och snart är det bara en månad kvar tills vi går mot ljusare tider igen! Så underbart det kommer bli, jag väntar och längtar som en tok efter sommaren 2022 som ska bli så bra. Sommarbete är det bästa jag vet och till sommaren har Rindi fått sitt babyföl. Jag kan inte fatta att det är sant att hon ska få ett föl och så himla roligt när jag även sett hingsten. Jag verkligen längtar till den fantastiska ön Gotland som är paradiset på jorden. Finns inget mysigare än att flanera i Visby och känna historiens vingslag. Nästa år vill jag se mer av havet, kanske bada, se raukar och bara vara i sus och dus. Nåja, än så länge är vi i den mörka och dystra november. Det är lite lite vitt på marken ute vid Hippologum men närmare kusten här i Umeå är det inte någon snö ännu. Mörkt överallt och jag som tycker det är så svårt att köra bil när det är svart ute överallt. På tal om bil. Bilen är hemma igen. Det var bränslepumpen som hade pajjat när bilen havererade dagen innan vi skulle till Sundsvall och tävla. Fick igen bilen en fredag på permission så jag kunde köra över helgen och sen tillbaka till verkstad på måndag för att byta nåt stag eller led i framvagnen som var besiktningsanmärkning. Bilen var typ 17 dar på verkstaden och ska jag vara ärlig sakande jag den inte, vi hankade oss fram med Minette och Antons bil och samåkte med den och en sån gång är det ju väldigt tur att vi bor 100 meter från varandera i storstan Umeå. 
 
Jag har fyllt år, söndag 7 november var dagen och jag hade kalas på dagen för mamma och pappa och på kvällen kom Minette, Anton, Carro, Adam och Antons pappa Kurt hit på middag. Väldigt mysigt och trevligt och jag fick fina presenter. Ett presentkort gör att jag ska försöka få tag i ett par stallbyxor, fick även min favoritparfym Dolce & Gabbana Light Blue. Har inte haft parfym på snart två år, liksom ingen idé när jag bra varit hemma, i stallet och på Ica när Coronan härjade. Nu ska vi tillbaka till arbetsplats på Stadshuset så då känns det lite mer värt att ha en klick D&G på sig. Fick även en hårkur som jag använt en gång nu och den var jättebra. Lite pengar trillade också in i några kuvert. I dag, nästa söndag är det farsdag och jag, Carro och mamma var ner till pappa i Nordmaling. Vi var ut och åt pizza. Trevlig dag helt enkelt. Så tacksam att pappa finns kvar hos mig i livet, det var ju bara timmar innan han kilat vidare den där dagen i september när jag hittade honom skadad på golvet i hans lägenhet. Så här i efterhand har pappa berättat att han såg syner där på golvet, det blir väl så att kroppen går in i nåt läge för att upprätthålla dom livsnödvändiga funktionerna och resten blir det lite si och så med. Nu går han utan rollator i lägenheten, kör bil och klarar sig utan hemtjänst. Lite tjurig - ska inte ha larm men jag ringer varje dag för att höra att andra höften inte pajjat. En gång svarade han inte och så vart det lite panik men nu har jag kontakt med pappas fina granne som ställer upp och kollar. Tacksam att ha henne som bor vägg i vägg och fort kan kolla om han är borta och bilen. Denna gång var även bilen borta och då förstod jag att det inte var nån större fara vilket det inte heller var. Bara besök på vårdcentralen men klart jag hinner tänka en hel del innan jag får tag i pappa. 
I går hade vi myskväll hemma hos mig med Tacos tillsammans med Minette, Carro och Adam. Anton var på After Work så vi blev bara fyra men det var mysigt och gott med Tacos och jag passade på att dricka upp ett glas rött vin som var kvar i flaskan sen mitt födelsedagskalas. Minette hjälpte Carro med svenska uppgift samtidigt som vi kollade på Apple TV och Bachelor. Jag hade glömt av Apple TV:n i Carros rum, hon behöver ju inte den då hon i princip flyttat in hos Adam så i och med detta har nu Apple TV:n officiellt flyttat ut i mitt vardagsrum! Kollade den och "Morden i Sandhamn" när jag vart varse att det går ett VM kval i fotboll mellan Sverige och Spanien så jag kollar på fotbollen istället! Vilken sportnörd jag blivit! 
 
Ingrid mår bra, Carro rider på så gott det går på det dåliga knöliga, hårda underlaget ute (längtar efter ett lager snö). Vi har ju bara ett ridhus nu på grund av att stora ridhuset är avstängt för att förstärka takstolarna. Det blir lite trixande hit och dit men gör väl inte så mycket om hästen går ner i lite mindre intesiv träning några veckor. I går kunde Carro hoppa lite själv även om det blir som det blir med en massa ekipage i ridhuset. 
 
En annan rolig grej som hänt är att Carro fått jobb. Det finns ju inte så mycket att välja på när hon samtidigt går sista året på gymnasiet och således inte kan jobba dagtid men nu ska hon jobba inom Hemtjänsten ett par kvällar i veckan samt några helger. Carro får börja så få se vad det blir på lov och efter skolan är klar. Ungen är peppad att börja jobba och hon har en kompis som arbetar inom Hemtjänsten på annat ställe och den tjejjen tycker det är ganska bra och kul så hoppas Carro kommer finna sig väl tillrätta och gilla jobbet hon också. Carro har själv skickat in ansökningar till olika företag och fixat detta alldeles själv så hon är rätt duktig när hon vill något tillräckligt mycket. 
 
Vi skulle fixa Ingrids tänder i tisdags men det gick om intet då en häst i medlemsstallet insjuknat i nån förkylning så veterinären vågade sig inte ut på anläggningen vilket är helt förståeligt. Vi har fått en ny tid och hoppas på bättre tur nu i veckan istället. Det är några foderfickor som vi fått rensa ett par gånger här i höst men hoppas det är så bra nu att vi kan lämna tänderna till sommaren 2022 nästa gång. Vi får se helt enklet. Jag har i alla fall lärt mig att hästar med tendens att få foderfickor inte ska äta foder med majs i. Majs har visst blivit mer och mer populärt i hästfoder (pellets) och vid kontroll visade sig att det foder vi ger inte har majs så det var ju bra att vi kan fortsätta fodra med det vi tycker fungerar bra. 
Carro sa till mig häromdagen att Ingrid bara rivit ett hinder i 1,10 de senaste fem starterna. Tidsfel har dom haft och typ sju fel för Carro glömde banan. Det känns ju bra att gå till lite vintervila och lugnare dagar med det i bagaget. 
Nedan kommer lite bilder i repris då jag inte fotat på ett tag och även bytt mobiltelefon så det finns inget att visa men jag har mycket i arkivet från bloggen. Det är Minette & Rindi och Carro & Ingrid som står för bilderna: