I sommar kommer Carro att befinna sig vid Flygvapnet på F21 i Luleå under ett par veckor. Det kom en intressant sak i brevlådan och efter ett par veckor kom beskedet att Carro är välkommen dit. Jag tycker det är bra att hon får prova på lite olika saker, vem vet, kanske är militären något för henne? Jag kan ju säga att Carro återvänder till Luleå. I fjolsomras brände vi ju upp till Luleå över dagen för en provfilmning. Jag avböjde ju den i maj i fjol men när Carro åter blev kontaktad efter sommaren åkte vi för att filma. Eftersom inte Carro fick rollen kan jag i efterhand avslöja att det var provfilmning för en roll i Amanda Kernells kommande storfilm "Charter". Amanda Kernell är regissören bakom den välkända filmen som rönt stora framgångar och fått massor av priser: Sameblod. Synd det var nära men att få komma på provfilmning för en sån film är få förundrat. Hundratals och åter hundratals hade sökt för att få komma på provfilmning och tjugo var utvalda därav Carro. Jag visste naturligtvis inte vilken regissör och film det handlade om maj i fjol för då hade vi givetvis åkt redan då! 
Nåja, sommaren 2019 bjuder åter på en resa till Luleå för Carro men denna gång i helt andra ärenden! 
 
Jag tror Carro kommer få några kanonveckor i Luleå. I skrivande stund befinner sig Carro på brännbollsyran. Det regnar i Umeå och är runt sju grader. Ingen blir gladare än jag om jag får hämta henne tidigare. Jag skulle inte stå ut en timme i detta väder. 
 
I stallet är det mesta som vanligt. Vi rider Ingrid och inget bakslag med vrickningen. Än så länge. Vi har verkligen tagit det lugnt och haft veterinär med oss hela tiden i det här så jag kanske snart vågar andas ut? 
 
Rindi ser jättefin ut i dressyren nu. Framförallt är det som att ponnyn hittat ett lugn som hon saknat. Sedan ett par månader tillbaka har vi tillsatt ett tillskott i maten, ett medikament som är bra för magen. Jag har absolut ingen anledning att misstänka att Rindi har problem med magen då hon aldrig haft kolik hos oss, ponnyn har ingen mask, glansig fin hårrem så hon verkar må bra. Det jag har sett (sen vi köpte henne) är att hon vill klia sig/bita sig på sidan av kroppen på båda sidor. Jag ser det i pälsen men sen vi börjat med detta tillskott har jag inte sett det där nåt mer. Kan inte vara en slump? Eller? Ungefär samtidigt som tillskottet tillfördes började jag se ett lugn jag inte riktigt sett tidigare. I alla fall så tränar Carro & Rindi på riktigt bra. Jag hoppas dom kan få en skjuts denna säsong till en ny nivå på dressyrbanan.
Film från igår förvänd galopp finns HÄR och lite trav finns HÄR
 
 
På söndag startar vi i Kågedalen där första omgången i divison 1 (eller i år ersätter Västerbottens Ponnycup) där Carro och Rindi är ett av fyra ekipage i Umeå Ryttarförenings lag. I tisdags tränade laget programmet (Lagtävlansprogram för ponnyallsvenskan) och sedan åt ryttarinnor och ponnyföräldrar i cafeterian där ungarna passade på att team-builda. Jag hade fixat några flaskor äppelmust från Kivik som jag förvandlade till "placeringskort" till tjejjerna. 
Lycka till laget! 
 
Hemma har jag pimpat lite, eller jag. Antons pappa Kurt hjälpte till att montera två lampor i lägenheten. Nu har jag min nya lampa över matbordet på plats. Jag är väldigt nöjd. Lampan är gjord i någon form av metall. Tack Kurt! Tack Mio! Det blev verkligen snyggt hemma. 
 
 Det har hunnit vara morsdag sen jag bloggade sist. Jag, Carro, Minette, Anton, mamma och Kurt drog iväg till Droskan och åt middag. Det var gott och trevligt. Carro och Minette gav mig morsdagspresent och jag fick de allra sötaste designerstealightsholders från Skultuna. Jag verkligen älskar dessa (bild nedan). Kombinationen rosa och mässing är så fin. Fick även ett presentkort hos min favoritbutik Dea så det blir nog en ny outfit lagom till sommaren också. 
 
 
 
Måste även tipsa om en dryck som är en must have i sommar. Det är Brämhults lemonade med grapefrukt och lime. Så god och syrlig. Kommer bli en favorit i värmen på balkongen i sommar! Rekommenderas starkt! Skippa rosévinet ohc testa denna istället!