
Jag har besvärats av magknip i perioder. Alltså snabbt påkommen ont-i-magen ofta i kombination med lätt illamående. För ett bra tag sedan förklarade en person för mig att många människor reagerar på ett ämne vi får i oss när vi äter. Jag vet inte vad det heter men det som gör tex jordgubbar och hallon röda. Det stämmer ganska väl in på mig då jag alltid får magknip av jordgubbar och hallon, ju mer jag äter ju värre blir det. Även mitt i vintern när jag äter frysta bär får jag ont i magen. Jag har märkt att efter en tid vänjer jag mig och kan äta ganska många solvarma hallon och jordgubbar utan besvär men det är i slutet av säsongen. Det finns emellertid bot. Gamla hederliga Samarin! Vad gjorde jag utan Samarin? Lika viktigt i mitt medicinskåp som plåster och Alvedon! Många verkligen avskyr smaken på Samarin och då vill jag bara tipsa om att denna långkörare numera finns i en ny smak. Jag påstår inte att den är god men den smakar bättre än originalsmaken. Den nya smaken är persika och den är helt okej.
1 kommentarer
bettan
24 Jun 2013 21:19
Prova lchf, jag har tidigare varit både laktos känslig, ofta gasig och uppblåst, eller bara magknip av olika typer av mat, frukt eller bär.
Numera kan jag kallas stålmagen :)
Sockersuget är mindre, tröttheten borta och magen alltid nöjd och glad :)
Kommentera