Ingrid och jag vill slå ett slag för Benevix salvan och  hoppas nån snappar upp detta och har i sitt stallapotek. Läs vidare och se före- och efter bilder. 
 
 
För ett tag sedan fick Ingrid hemska utslag/sår under hakan vilket hon även fick ifjol somras. Då kom utslagen/såren i slutet av sommaren vilket även gjorde att vi var tvungen stryka oss från Surfs sista hopptävling för säsongen. Enligt TR får man inte tävla med en "blodig" häst. Surt sa räven men inget annat göra. I fjol trodde jag att såren berodde på insekter men när samma fenomen dök upp på hästen innan flygfäna hunnit komma så började jag ana ugglor i mossen. Kan tillägga att det är inga sår efter kedjan på hacket eller nosgrimma då det ligger mellan benen som löper under huvudet från käken till ganaschen. Väldigt skumt och nu började jag fundera om det är pollen, solen, fukt, börjat beta in, biverkning av avmaskning. Vid kontakt med vår veterinär Maria Conradsson brukar jag fota och skicka bild med beskrivning av bekymret så vet hon när jag ringer på telefontiden. Mycket riktigt hade Maria sett detta när jag ringde och hon blev inte riktigt klok på vad det kunde vara men vi valde att inte kolla det utan Maria rekommenderade på telefon en salva jag aldrig hört talas om. Den heter Benevix. Jag skulle få köpa av Maria eller beställa. Det är dock ingen salva som finns varsomhelst utan beställs från Benevix i Piteå. 
Sagt och gjort så beställde jag en tub hos Benevix den 11 maj och hade den i brevlådan redan dagen efter och behandling påbörjades den 12 maj. Först tvättar vi med Lactacyd tvål, torkar torrt och sen applicerar salvan på såren/eksemen. Första gången fick jag ta bort lite gegga och hårda sårkanter och krustor men sen har det hållit sig väldigt fint i kanterna. Det bästa av allt. Detta är en helt otrolig salva som gjort enorm effekt på endast åtta dagar! Lägg därtill att det är ingen karens för tävlingsstart heller. 
Jag behöver inte säga så mycket utan bilderna talar sitt tydliga språk: 
12 maj
 
 20 maj
 
 Så här skriver Benevix själva: 
Benevix +  egenskaper 
  1. Sårsalvan ger en långvarigt skydd mot tillväxt av bakterier till skillnad från antibakteriella rengöringsmedel som har en påverkan enbart under behandlingen. Vissa t.o.m. skadar celler och fördröjer läkningen.

  2. Vidare håller salvan en lämpligt låg fukthalt i såret på grund av dess osmotiska inverkan.

  3. Levererar bland annat vitaminer och mineraliska spårämnen för direkt absorption i vävnaden under längre tid för förbättrad epitelisering.

  4. Lanolin gör att både fett- och vattenlösliga komponenter kan transporteras. Mjukgörande samt har en viss skyddande effekt.

  5. Inga sårskorpor bildas
Här finns en länk till Benevix hemsida. Jag och Ingrid kan starkt rekommendera salvan. Den kostar 250 kr per tub med 60 ml och fri frakt. Det kanske känns dyrt men den är förutom alldeles alldeles underbar även dryg samt som jag skrev, ingen karens. Den lär även vara magisk för mugg och rasp vad jag hört. Fem plus av fem möjliga av oss! Är någon intresserad eller vill beställa så klicka R så kommer ni till Benevix hemsida.