Carro skulle följa en kompis till Vindeln för att sedan åka tillbaka med kompisen till Umeå ikväll. Minette och Anton skulle till Vindeln ikväll så det passade bra att kompisen och Carro åkte med. Jag tror sista bussen till Umeå gick 21:40 vilket Carro och kompisen skulle ta tillbaka. När jag hörde talas om arrangemanget var jag int ealls nöjd men lät motvilligt Carro åka och det kändes ju tryggt att Minette och Anton skulle vara i Vindeln. 
Vad händer? 
Ringer Carro vid 21:50 när hon borde vara på väg tillbaka till stan. -"Ingen buss har kommit". Av samtalet att döma förstod jag att hon var ensam och att kompisen inte var med. På min direkta fråga svarade Carro att hon var ensam och kompisen inte fick åka. Nog så långt. Det jag inte förstår är hur föräldrar till kompisen tycker det är okej att skicka ut Carro i kylan för att gå till busshållplatsen och själv vänta på bussen? Om inte bussen kommer då? Vem är ute på samhället en fredagkväll osv osv osv. Jag skulle ALDRIG göra så utan erbjuda en kompis att i så fall sova över eller skjutsa och se till att bussen går. Eller skicka kompisen med Carro för att vänta på bussen. Men aldrig i livet skicka ut ett barn i kylan så där. Spelar fan ingen roll att Minette och Anton finns i VIndlen. Det övergår mitt förstånd hur vuxet folk kan göra så där. Carro ringde så småningom till Minette och Anton och Antons pappa och fick självklart komma dit. Ringde Carro och jag hörde på rösten att hon frös efter varit ute i kylan en timme. Djävlar vad arg jag är! Det mest vettiga hade varit att kompisens föräldrar skjutsat Carro till bussen och väntat med henne där till Carro var ombord. Deras egen dotter hade minsann fått åka bil från Umeå hem så det var fasen det minsta dom kunde göra! 
Jag har alltid varit jätterädd om dels mina egna ungar men även andras ungar som varit här. Alltid har jag sett till att dom ätit eller erbjudits mat och husrum, rena sängkläder och ren ren handduk om det har behövts för en spontan vistelse. skutsat har jag också gjort otaliga gånger. Ska verkligen komma ihåg det här och no way att det kommer upprepas. Och skäms alla föräldrar som inte känner ansvar för även andras barn i en sån här situation. I kväll är det minus åtta grader i Vindeln. Nu var det ju bara tur att Anton och Minette var i byn och att Kurt var hemma. Törs fan inte tänka vad som kunde hänt annars. Kan tillägga att jag inte känner dessa föräldrar eller kompisen heller. 
 
För övrigt är jag sjuk. Förkhyld. Inte Corona. Jag har varit helt sängliggande ett par dagar men idag fredag känner jag mig piggare och det har lossnat med snor så jag får snyta mig hundra gånger under dagen men det är ju bara bra att skiten kommer ut. 
 
Igår tränade Carro och Rindi för Pia och jag var ju inte där eftersom jag är sjuk men bästa Sanna filmade en snutt till mig och skrev att Carro och Rindi var duktiga och det var superkul att få en liten film just som jag funderade hur det gick för dom. 
 
Nu lämnar jag det negativa och tar istället fram några positvia saker som hänt idag. 
MInette meddelade mig glatt idag att hon fått A på en tenta! Jag kan bara lyfta på hatten och säga:
-"GRATTIS"! Alla som stiuderar på högskole/universitetsnivå vet att det är inte gjort bara så där. Jag är så stolt och glad över Minette som verkligen har läshuvud och är ambitiös inför sin uppgift. En blivande superkriminolog på G hoppas jag. Så roligt och värt, jag vet hur Minette jobbar med sina uppgifter och litteratur. 
 
Avslutar med att vi fick en present idag. Hjalmarsson hade lämnat en burk med smörja till Rndis mungipor. En sån där burk som Carro pratat om huuiuuur länge som helst men jag har typ inte kommit ihåg att beställa en burk (tror man måste klicka hem från webben). Tydligen hade vi en salva som höll på ta slut sen 2003 men nu spelar det ingen roll då vi har rätt salva i en fin burk. Tack! Får tänka på alla snälla människor som gör saker för oss så jag avslutar med denna fina salva-historia så känner jag mig genast på bättre humör. 
 Tur storasyrran finns nära!