Vi har ju sen ett tag flyttat från Ström till Hippo. Rindi och Carro rider på som vanligt, dressyrträningen har blivit kraftigt lidande de sista månaderna. Däremot hopptränar vi på relativt regelbundet vilket går bra. Första gången på fem års tid har Rindi gått på tredelat bett i hoppningen vilket vi kommer fortsätta med. Tidigare har det varit tekniskt sett omöjligt då Rindi fått sår i mungiporna så fort hon hoppat på tredelat. Tyvärr säger jag då Tomas Hammar redan för sex år sedan sa att pelham blir för starkt. Vad gör vi då Rindis mungipor trasats sönder på tredelat? När det var som värst fick Sara Ellevik ta bort svallkött runt mungipan och sen var det hack som gällde i fyra månader. Nu är Rindi snäppet mer sansad och skolad så vi gör ett försök med tredelat i fortsättningen.
 
Jag och Carro har dock tillsammans bestämt att vi kommer begränsa tävlandet i höst vilket inte gör så mycket då vi tävlat frekvent i vår och sommar. Anledningen är två: Vi ska flytta till en annan lägenhet i november vilket innebär att vi ekonomiskt vill spara pengar (alla som håller på med tävlingar vet vad det kostar att åka runt på tävlingar). Sen kommer vi behöva all tid men framför allt helger till att röja vår nuvarande lägenhet på saker. Vi har gigantiska sorteringar framför oss. Spara-slänga-sälja- ge bort. Ja ni som flyttat vet vad jag pratar om. Carro kanske har varit otydlig med sina vänner och det kan ha förvrängts ord och på förekommen anledning förtydigar jag att vi ska inte sluta tävla, bara dra ner på den aktiviteten i höst. Vi har siktet inställt på en tävling i september men inte mer än så. Mest troligt blir det en sån där tävling vi kan åka över dagen då vi slipper uppstallning och hotellvistelse. Jag vill verkligen få vår nya lägenhet precis som jag vill ha den vilket kommer innebära kostnader och då är det bara att dra in på andra saker. Bland annat har jag siktet inställt på delvis nya golv samt en del heminredning. Jag har ju tidigare i vår köpt möbler av en kollega som jag är supernöjd med. Dessa möbler i nytt mordernt stuk ska blandas med en del älskat arvegods jag har efter min mormor. Möbler har vi men bara det här med mattor, gardiner, kuddar, sängkappa, ny sänggavel kommer kosta förutom golven då. Igår började den sanslösa shoppningen på Mio där jag hade fått en check på 300 kr och tillsammans med Minettes check på 300 kr inhandlades bland annat såna där mysigt stora "hotellkuddar" som är en meter breda och fluffiga. Har alltid drömt om såndana och nu är dom mina! Bara örngotten i sammet kostade lika mycket som kuddarna. Carro fick ett sängöverkast för 999 kr vilket är helt insane i min värld men eftersom Carro kommer rymma sin säng och sminkbordet i sitt nya rum som för övrigt är mindre än Rindis box så okej, då fick hon ett dyrt överkast. Jag får tillträde till vår nya lägenhet 1 november så jag hinner sprida ut inköp på några löner. Sen vill jag flytta in innan jag köper gardiner, tapeter ska väljas och sen ska golv väljas som helst ska passa riktigt bra till tapeterna. 
Jag kommer i alla fall att få ännu närmare till jobbet än vad jag har idag! Kommer att gå till jobbet på två minuter vilket känns riktigt bra när det blir vinter och snöstorm. 
 
Min taktik i min nuvarande lägenhet var att städa ur Carros gamla rum (Carro har numera Minettes gamla rum) och där stapla flyttkartonger och på så vis tömma lägenheten och ställa in saker i det rummet. Det fallerade på en gång. Just nu är det saker överallt. Överalt och jag överdriver inte. Måste verkligen få Carros gamla rum urstädat och fortsätta med min plan. Det var ganska bra att vara på Mio igår med Minette och Carro då jag fick perspektiv på heminredning. Känns som att jag kan släppa en massa gamla saker, jag vill ha ett helt annat stuk i min nya lägenhet. Det som var nostalgi för tio år sedan är inte nostalgi idag utan rent skräp. Jag får sätta upp planlösningen på kylskåpsdörren för att påminna mig om att vi nu ska ner till 78 kvm från 109. Kommer bli en fördjävla jobbig och arbetssam höst men det kommer bli superfint när vi är på plats! MInette erbjöd oss hennes "gamla" marmorbord att ha vid soffan. Så himla snällt, det kommer bli så fint. MInette har verkligen både intresse och öga för heminredning så hon kommer hjälpa oss. Eller vi kommer långtidslåna bordet av henne men det blir så bra det med. Jag gillar den öppna planlösningen vi kommer få (köket har inga fönster men det är liksom öppet ut mot vardagsrummet/matrummet) och att vi dessutom får 1 500 kr mindre hyra per månad känns riktigt bra. Nu har jag lyxat till det och hyrt en parkering vid vår nya lägenhet men jag kommer även behålla carporten så får jag se vilken parkering jag behåller eller om jag behåller båda rent av. Säger jag upp carporten tjänar jag ytterligare pengar varje månad. Nu när vi ska flytta kommer det att vara jättebra att ha en parkering i anslutning till nya bostaden i alla fall. 
I övrigt ska jag överta en del kassöruppgifter i TS vid Umeå Ryttarförening. Har länge känt mig manad men nu kom vi till skott med att börja övergången. Jag kan ju löpande bokföring vilket jag sköter åt en "klient" redan idag. Där fick jag nyss återkoppling på bokföringen för 2017 och i princip var det bara att nollställa balanserna och bokföra resultatet. Skönt. Inte många missar där inte! 
 
I morgon börjar jag jobba efter totalt sex veckors semester i sommar. Denna sommar har jag tagit ut mycket semester vilket jag inte gjort tidigare år. Kände att jag skulle prova en ny taktik med lång sommarsemester då jag som vanligt känt mig väldigt sliten efter ett helt arbetsår. Kanske var ett smart drag då jag kommer ha en väldigt hektisk höst i och med flytten. Jag har naturligtvis sett till att jag har kvar dagar vilket kommer att behövas längre fram.