Vi har fått svar på våra Covid tester och varken jag, Minette eller Carro var smittade. Tack vare våra fantastiska vänner i stallet har karantän till provsvaren kommit inte varit några som helst problem. Lunchgruppen (ingen nämnd och ingen glömd) har roddat och hjälpt oss på alla sätt och vis. Vår utsläppare blev sjuk och hemskickad från Forslunda och jag la ut ett anrop i medlemsuppstalladegruppen på Facebook och innan jag hann blinka hade Sara erbjudit sig att släppa ut. Så fantastiskt snällt av alla att jag blir gråtfärdig över den hjälp vi fått. Jag har inte ens bekymrat mig utan vet att hästarna varit i goda händer. Jo kanske jag bekymrade mig lite för att Rindi skulle skämma ut sig när hon ska ut från hagen. Den lilla räcerräkan vill ibland galoppera ut men det verkar gått bra alltihop. 
Jag var risig förra helgen och ont i halsen men det är borta. Carro har varit snorig och lite dålig men så bra att vi inte hade Corona. 
 
Lägligt nog efter vår hemmavistelse har vi haft hopptävlingar på Hippologum i helgen. Ingrid kan man säga har vilat sig lite i form i veckan likaså Rindi. Rindi har vilat ännu längre nu då hon är i Skravelsjö och Lady på Hippologum. Vi byter då det är mycket enklare att vara på Hippologum när det är tävling då det inte bara är klasserna man ska rida utan vi har även en massa funktionärsuppgifter. Tyvärr skämde vi ut oss när vi glömde en ombyggnation inför en 1,10 klass. Carro och Ingrid skulle debutera 1,10 just i den klassen och vi var nog lite spända båda två för det föll helt ur minnet. Sen funkar det lite dåligt att vara funktionär innan sin egen klass om jag ska ta oss lite i försvar också. Hästen ska förberedas inför start och alla har vi ju våra olika rutiner vilket tar mer eller mindre lång tid. 
 
Vi har hoppat både en meter och 1,10 vilket båda resulterade i ett nedslag per klass. Vi kan inte vara annat än supernöjda då Ingrid hoppat väldigt fint. Särskilt när det blev lite högre i 1,10 har hon hoppat jättebra. En annan sak som är 100 gånger bättre än för ett år sedan är att framridningen går super. När det varit lite trångt har Ingrid blivt rädd, typ mötesskygg och jag har fortfarande på näthinnan en framridning i fjol höst då hon drog en bock så jag tyckte Carro satt under taket (otroligt att hon satt kvar när hon var en meter över hästen). Nu är Ingrid betydligt mindre brydd om detta utan är helt fokuserad på vad Carro ber henne göra. Lilla ridhuset är avdelat där lite mindre än halva är framridning och andra halvan framhoppning. Brukar vara rätt tjockt på framridningen och på framhoppningen får man vara sex ekipage. Nu kan Carro be Ingrid göra en liten volt i galopp, gå kort galopp eller öka tempot för att hitta en lucka och en bra position. Allt blir så mycket enklare då på den oftast stökiga och trånga framridningen. I går såg jag förvisso några skritta på spåret eller nästan på spåret vilket ställer till bekymmer för dom som travar eller galopperar men det gick jättebra ändå. På framhoppningen fick Carro hjälp av Veronica och Minette ena dagen och inför 1,10 debuten coachade Sebastian. Jag är så oerhört glad för den hjälpen, helt ovärderlig. Film från 1,10 rundan finns på Carros instagram c.backmans . Den skulle ut på eowyn.12 men det strulade med mobiler så det blev som det blev. Intresserade kan kolla där. I julas fick Carro en lyckoängel av Veronica och vi har inte använt den ännu, jag har varit rädd att vi skulle tappa den lilla rosa ängeln och den har sparats till ett särskilt tillfälle. Inför 1,10 debuten kom det tillfället och ängeln hängde med! Jag vet inte om jag är vidskeplig men nu ska ängeln hänga på tränset i alla 1,10 eller högre. 
 
ES Stockholm har haft nåt släpp på schabrak som det varit lite marknadsföring kring. Jag har hört talas om det där och ungarna har planerat ett inköp och hängt på låset när schabraken släpptes. Schabrak och luva i grått med rosé hann komma till tävlingen och Ingrid hade denna outfit i helgen. Jag och Minette var i pop-up shopen på Hippo och kollade runt när jag fick syn på ett pannband i exakt samma färg (rosé) som det är på luvan och schabraket. Eftersom vi tyckte Carro och Ingrid gjort en fin enmeters hoppning köptes detta pannaband (som inte var särskilt dyrt heller) in som belöning. När vi kom ner i stallet och kollade mot luvan så blev det en perfect match helt klart. Jag var supernöjd över mitt inköp och Ingrid fick ha pannabandet till sin i övrigt nya outfit dagen efter. 
Nu är planen träning inför nästa tävling som blir hemma på Hippologum 31 oktober. Klasserna blir samma som nu, en meter och 1,10 men det blir avdelning A. I går hoppade dom avdelning B med 10 språng, nästa gång blir det ett par hinder till. Det ska inte vara några problem då jag tycker Ingrid är stark, vältränad och redo för sin uppgift. Men innan det blir det dressyrtävling för Carro och Allie vilket ska bli jätteroligt. 
I fredags var vi hos Minette och Anton då Antons pappa fyllde år och kan vi inte komma till Vindeln kommer han till Umeå! Vi blev bjudna på smörgåstårta och tårta vilket var så gott och det blev en trevlig kväll som slutade rätt tidigt. Innan jag gick hem hann jag mysa med Minette och Antons nya lilla kattunge Alfons som är söt som socker och jättemjuk.