Jag har länge varit sjukt missnöjd med de insektsmedel som finns på marknaden och mitt missnöje har bestått i att jag tycker dom fungerar dåligt. Sprayat på ponnyn och ändå landar flugor, myggor och bremsar på henne. Ultra shield är väl det som ska vara så djäkla bra men jag har hört att det är rent ut giftigt och som sagt, jag tycker inte det tar på alla insekter. Jo förresten. Om jag dränker ponnyn i mängder. Har provat en sprayflaska också (minns inte vad den hette) men flaskan var grå. Ingen större hit det heller. Har länge funderat på att tillverka egen och helst något med hjorthornsolja. Vi använde hjorthornsolja i travstallet på åttiotalet och hjorthornsoljan var fasen nåt som höll ALLA flygfän på avstånd. Om jag har fått rätt information är det förbjudet numera, jag vet då inte var det går att få tag i. Har istället googlat runt på nätet och försökt läsa mig till vad folk använder för insektsmedel och när jag hittat vad jag söker så var det bara att klicka hem ingridienserna från nätet. Vissa saker finns vad jag erfar bara där, nåt har jag hittat lite random på en souvernirbutik här i Umeå och en del grejjer på Ica Ikväll var då kvällen att laga till denna sörja och jag måste säga att det gick väldigt enkelt. Inte alls mycket jobb, det tog inte många minuter. Eller som Carro sa när hon luktade i flaskan: -"Ultrashield luktar ju gott i jämförelse". Jag kan bara hålla med. Blandningen luktar satan. Jag kan knappt bärga mig att prova detta. Fungerar det är det toppen och billigt blir det i längden också. I så fall ska jag köpa hem större kvantiteter, detta var mer ett test för att kolla om det fungerar. Eller om det fungerar lika dåligt som det som finns på marknaden. Hursomhelst är hemkört inte giftigt och även om jag får spraya ordentligt blir det billigare. 
 
Idag har mina nya däck kommit och jag är väldigt nöjd med däckonline. Billigt och snabb leverans. Tog knappt en vecka och däcken har gått från Europa nånstans. Hoppas på få dom monterade på fälgarna och sen på bilen i morgonkväll. Sen blir det samma procedur i höst då vinterdäcken också är sämst. Det är då inga problem att ta emot leveransen då däcken bara var inplastade så det var inte ett dugg skrymmande att kasta in dom i bilen och lätt blir det också när det bara är däck och inga fälgar. Till och med jag orkar. 
 
Tänkte ta en hyfsat tidig kväll ikväll men då blev det inte. Hade kvällsfodringen på Urf men det gick rätt snabbt då det var hösilage som var enkelt att jobba med. Carro hjälpte mig kratta gången på slutet. Idag red Carro ut barbacka i solen och Rindi var pigg som vanligt. Bild från idag.