Ikväll hände nåt sjukt otrevligt i lägenheten som gör mig skrämd in i ryggmärgen. Jag och Carro satt i vardagsrummet och kollade tv. Det blev ett djävulskt slamrande mot köket till och jag trodde det var katten som lekte. Jag kollade ut mot hallen och efter några minuter var jag tvungen att kolla vad det var som kunde orskat ljudet. Hittar avloppslocket i duschen upp och ner på badrumsmattan! Min första tanke är ju en orm från avloppet och lägg därtill kattens beteende så var saken klar. Ronja satt som en kardborre högst upp i klädkammaren och riktigt spanade. Katten betedde sig definitivt inte som vanligt. Efter en kvart tog jag helt enkelt och lyfte ner henne Då gick hon runt och liksom snokade. In i lilla toaletten och kröp under tvättmaskinen. Sen in i Carros rum och klättrade nästan rakt uppför lådorna i garderoben upp till högre höjd. Själv har jag jobbat mig in i klädkammaren för att kolla efter en inkräktare men hittar inget. Jag tycker jag borde sett något när det skramlade mot köket för jag satt så jag hade uppsyn över hallen (inte hela hallen vid badrummet). Kattens beteende gjorde mig skiträdd helt enkelt. Jag tror inte på spökerier och så vidare utan allt ska ha en naturlig förklaring. Till slut tänkte jag att katten hoppat ner från handfatet och hoppat på kanten av avloppet så den sprättade upp, men nej. Katten hoppar aldrig ner där. Den sista förklaringen kan vara att Ronja har lekt med avloppslocket i syfte att komma åt vatten. Ronja är ju väldigt förtjust i badrummet och synnerhet i vatten. Katten kan ha fastnat med klon och när hon kämpade för att komma lös kanske locket sprättade upp, landade först på klinkersgolvet för att sedan hamna på badrumsmattan.Jag har i alla fall iakttagit försiktighetsåtgärder genom att strö mjöl på fyra strategiska ställen i lägenheten. Jag lär se om vi har en slingrande gäst här eller så är det så att katten fastnat i gallret. Om inte annat har jag ett uppslag till en bok om mördarormarna. 
 
 Vad säger ni mina läsare? Håller jag på bli helt crazy, har jag livlig fantasi eller vad är det som händer? 
 
Idag var Carro, Rindi, Alma och hennes ponny Nestor ut och konditionstränade. Dom hade tydligen galopperat intervaller. Efter detta fick Rindi duscha och hon var nog i spolspiltan en halvtimme. Nu kan ponnyn duscha från topp till tå vilket inte gick för ett halvår sedan. Till och med en dinglande duschslang accepterar ponnyn nu. Carro schamponerade in med K9 schampo så nu luktar hästen godare än jag. Carro har varit så duktig som lärt Rindi duscha. Jag och Minette orkade aldrig ta itu med det där projektet och så länge vi stod på Siurf var spolspiltan nere vid ridskolan och vi ville inte heller hålla show med ridskoleelever i närheten om Rindi skulle springa omkring.Nu går ju Rindi att helklippa också vilket inte gick tidigare. Bettan fick klippa medans jag höll i bremsen vilket kändes lite brutalt och nu njuter ponnyn när hon blir klippt. Så det kan bli! Carro är bara duktig! 
 
I tisdags hopptränade vi vilket var smart denna vecka. Rindi var ganska "på", pigg och alert - så där jag vill ha henne. RIndi hoppade riktigt bra och inga tveksamheter på hinderna (dom högsta låg på 90 cm). Rindi förresten. När vi kom tillbaka till Hippo förra onsdagen hade jag med lite hö från Ström. Jag blandade ut det med Hippos hösilage men Rindi matvägrade på hösilaget ett dygn så vi återgår till konceptet med vanligt hö precis som vi gjort i somras. Rindi matvägrade på hösilage i Ström också så nu får det bli så här. Eftersom Rindi har fått dyrare matvanor (hö är dyrare än hösilage på Hippo) så har jag anmält mig för fler lördagsfodringar än vad jag från början tänkt. Men jag blir lite snål på pengar när jag tänker efter och jag har ju ändå aldrig nåt särksilt för mig på lördagkvällar. Jo förresten. Nu på lördag har vi fest i Ström vilket ska bli jättekul. 
Snygg party affisch - eller hur! :)
 
 Andra roliga saker har hänt. Jennies ursnälla pappa har hjälpt oss inreda stallskrubben genom att borra upp väggskenor, fixa hyllor och krokar. Vi har verkligen inte haft många hyllor och det har varit ganska rörigt i skåpet. Bland annat hade vi en Elfa-byrå i skrubben som inte varit särskilt ändamålsenlig. Jennies pappa Ronny hade rena rama verkstan med sig i bilen med massor av proffsverktyg och dessutom är Ronny så himla duktig och noga. Vi är oerhört nöjda (vi har plankat Jennies design dessutom) och nu är allt överblickbart och lättarbetat. Det är som ett nytt liv bestående av ordning och reda som startat i stallet. 
 
Mer roligt. Jag köpte mitt Ifor Williams hästtransport splitterny 2012. Sen samma år vill jag påstå, har jag haft ett sadelskåp till transporten. Ett sånt där som skall sitta fast på skötardörren. Jag köpte sadelskåpet av samma dam som var återförsäljare här uppe i Umeå för Ifor, hon hade ett löst att sälja. En monteringssats med hemmagjord ritning beställde jag från Ifor. Sen dess har sadelskåpet bara funnits men inte blivit monterad. Jag är rätt dålig att tjata på folk om att få hjälp. Både vad gäller fixa stallskrubb eller montera sadelskåp så är jag fullständigt hjälplös. Gissa om jag bler oerhört glad när då Elisbeth gjorde klart att -"På söndag får du hjälp av Ronny" eller att få hjälp av god vän Hans med att få detta vita badkar på plats på skötardörren. Det känns extra angeläget med sadelskåpet då vi har en enhästars transport och det kan vara lite knepigt att få med all utrustning, hästmat och vårt eget bagage i bilen när vi ska och tävla. Ska bli spännande att se hur det här kommer att fungera! Enligt instruktioner från Ifor skulle man se att sadeln ryms men det ska tydligen gå att lasta 17 tums sadlar. Det finns två sadelhängare i skåpet och vi får väl åka förbi Hippo och kolla att båda sadlarna får plats. 
 
 Nä nu är det dags att sova men innan dess ska jag undersöka mina utlagda mjölspår.