Nu går vi mot ljusare tider, i Umeå har vi haft några riktigt fina soliga dagar och det är ljust mot femsnåret. I går var Carro ut och red båda hästarna medans det var ljust ute, Ingrid fick ett lungt pass barbacka i skogen och det är nog en rätt snäll och cool häst vi köpt, Ingrid hade varit snäll och skritttat på långa tyglar lugnt och fint.
 
I lördags hoppade Carro och Ingrid en träning för Erik Berggren som är en månadstränare som kommer till Hippo. Intresserade kan läsa mer om Erik HÄR
Vi har hoppat Rindi nån gång för Erik och nu var det alltså Ingrids som fick gå en träning. Jag tyckte Carro och Ingrid skötte sig bra och det var nog en nyttig träning. Film finns HÄR. och HÄR.
Erik märkte väldigt snabbt att Ingrid lyssnar bra på rösten. Det visste vi också, 
 
Efter Erik träningen fick Ingrid bada och medans hon stod i spolspiltan fixade jag med hovarna, skulle bland annat smörja in dom när jag vart uppmärksam på nåt som såg ut som en spricka men ändå inte en riktig spricka. Eftersom jag är den hispiga hysteriska hästägaren så skickade jag ett messenger till bästa Bettan som skor Ingrid och frågade om det var anledning att oroa mig. Trots lördag så svarar Bettan direkt att Ingrid haft denna forever och samtidigt bifogade Bettan en bild hon tagit under 2019. Jag säger bara det. Vi har absolut en superbra hovslagare som känner till varende millimeter av hennes kunders hovvar och är det någon som någonsin klagar på hennes journaler kan dom komma och snacka med mig! 
 
 
 
 Natten mot söndag blev Carro sjuk då hon kräktes för första gången i hennes liv. Jag var ett tag rädd att hon fått samma skit som jag hade för nån vecka sedan men det var två oroliga nätter och sen blev hon bra. I morgon är det dags för första dagen på nya salongen efter kaoset på den gamla. Hoppas på en bra praktikplats där Carro har möjlighet att lära sig massor. 
Övrigt som hänt är att jag och Minette varit på MIO för att sätta sprätt på rabattchecken som landade i brevlådan för nån vecka sedan. Denna gång gällde checken även på kampanjer och nedsatta varor vilket resulterade i att jag betalade 360 kr för varor som hade en normalpris på nästan 2000 kr. Jag köpte en sängkappa i sammet, en lampa att ha ovan vardagsrumsbordet och en sittpuff! 
Jag har varit med i en tävling hos Wallers sadelcentrum på Instagram där jag vann en burk Superflex PRO (NAF). Så här står det om produkten: 
PRO Superflex är NAFs mest avancerade ledtillskott speciellt framtaget för Skandinavien. Genom en synnergi mellan näringsämnen och antioxidanter, ger PRO Superflex ett optimalt ledstöd vid hög prestation. Den unika kombinationen av grönläppad mussla, kondroitinsulfat (låg molekylvikt), och hylauronsyra (hög molekylvikt), ger de byggstenar som krävs för ledens hela struktur, medan MSM, ger stöd till de omgivande ligamenten och mjukvävnaden. Antioxidanter, tex gurkmeja och alger, hjälper till att stödja kroppens egen antiinflammatoriska process, för upprätthållandet av rena och aktiva leder. Omega 3 fettsyror är kända för att ha god inverkan på ledhälsan och därför är Spirulina alger här inkluderat. Leden är en komplex uppbyggnad och kräver därför en komplex sammansättning för att kunna tillgodose alla de områden som leden inomfattar. PRO Superflex tillför hästen den komplexitet som krävs för ett dagligt underhåll av hälsosamma leder, för god optimal prestation vid träning och tävling.
 
Ska bli spännande att prova till hästarna.Risken är väl att vi blir beroende!